Kennel Rocking Stars

Heidi Vallineva

+358 400 870 522

Veikkola, Finland

kennel.rockingstars
@gmail.com

Facebook: Kennel RockingStars

Uusimmat kuvat

wao_me
boston_agi_sm_zara
boston_agi_sm_2016
rock_filmi
wao_rock_puku
wao_rock_panta
wao_pusu
wao_me2

Rocking Stars-pentu

Rocking Stars-pennun elämä ennen luovutusikää

Synnytyksen jälkeen kotimme rauhoitetaan vierailta ihmisiltä, jotta narttu saisi keskittyä pentujensa hoitoon. Seuraamme tarkasti pentulaatikon tapahtumia, mutta en halua tarpeettomasti puuttua asioihin, enkä usko siihen yleensä olevan aihettakaan narttun huolehtiessa pentujen ravinnonsaannista ja puhtaudesta. Kun pentujen silmät avautuvat, emä alkaa viihtyä enemmän pentulaatikon ulkopuolella ja pennutkin laajentavat reviiriään. Siinä vaiheessa poistamme laatikosta etuseinän, jolloin pennut voivat alkaa vapaasti tutustua ympäristöönsä.

Vähitellen aloitamme lisäruuan antamisen noin kolmen viikon iässä ja tässä vaiheessa alkaa myös sisäsiisteyskasvatus. Pyrin ohjaamaan pennut tarpeilleen pentulaatikon ulkopuolelle, paperille tai säiden salliessa ulos, jotta ne mahdollisimman pian ymmärtäisivät sisäsiisteyden idean.

Noin kolmen viikon iässä pennut ottavat yhä enenevässä määrin kontaktia ihmisiin ja perheen muihin koiriin. Samalla avaamme kotimme ovet tutuillemme, jotta pennut saavat rauhassa tutustua uusiin ihmisiin ja tuttujen ihmisten läsnä ollessa tämä on myös emolle mukavampi aloitus, kuin vieraat ihmiset yhtä-äkkiä lasten ympärillä. Kunhan pennut hieman varttuvat ja tuttujen kanssa pentu treffit sujuvat hyvin avaamme pikku hiljaa ovemme myös pennuista kiinnostuneille, jotka voivat nyt tulla katsomaan pentuja ja siinä sivussa myös antamaan pennuille kokemuksia uusista ihmisistä. Kun pennut oppivat enemmän liikkumaan ja myös karkaamaan pentu aitauksesta alamme laajentaa pentueen oleskelu tilaa. Pennut myös siirtyvät tässä vaiheessa asumaan yhteisiin tiloihin, jolloin ne huomaamatta tottuvat myös kaikkiin kodin ääniin ja saavat osakseen paljon huomiota ja siellä me touhuamme pitkin päivää.

Pennuille annetaan paljon erilaisia virikkeitä (leluja, luita) sekä niiden kanssa puuhaillaan päivittäin ja niitä käsitellään myös yksitellen. Sen lisäksi, että pennut tottuvat sisällä kodin ääniin, pääsevät ne ulkona aidatulla pihallamme seuraamaan myös maailman menoa ja autojen ääniä. Ulkoilua pidän erittäin tärkeänä, koska liikkuminen erilaisilla alustoilla (lattia, hiekka, nurmikko, kallio) kehittää niiden tasapainoa ja lihaksistoa monipuolisesti.

Ennen luovutusikää Rocking Stars-pennut ottaa myös ensituntumaa agilityyn. Pennut pääsevät mahdollisuuksien mukaan katsomaan lajia harrastavaa ”enoansa” eli Rockya agilityn parissa. Ja mahdollisesti telmimään radalle.

Pennut ruokitaan neljä kertaa päivässä hyvälaatuisella ja tasapainoisella täysravinnolla. Sen lisäksi ne maistelevat pieniä määriä kotiruokaa, liha-vihannes-raakapakastetta sekä piimää ja muita hapanmaitotuotteita totutellen samalla syömään monipuolisesti.

Pennut ovat madotettu, tunnistusmerkitty mikrosirulla, rekisteröity sekä eläinlääkärin tarkastamia luovutettaessa.

Kasvattajana minulle on tärkeää tietää, että pentumme saavat arvoisensa, pysyvät kodit. Jos kuitenkin tulee tilanne, jossa koirasta on luovuttava; haluan että minuun otetaan siinä tapauksessa yhteyttä ennen koiran luovuttamista eteenpäin.

Toiveeni kasvatinomistajille on, että koira kävisi edes kerran virallisessa näyttelyssä saamassa asiantuntijan arvion ulkomuodostaan. Lisäksi toivon että kasvattini kävisivät virallisissa silmä- ja polvitarkastuksessa noin vuoden vanhana.

Ilman aktiivisia ja vastuuntuntoisia kasvatinomistajia, jotka tutkituttavat koiransa ja osallistuvat niiden kanssa virallisiin näyttelyihin ja kokeisiin, minun on vaikea saada objektiivista palautetta kasvatustyöni onnistumisesta.

Olen kasvatinomistajien käytettävissä kaikissa koiran kanssa eteen tulevissa tilanteissa koko koiran elämän ajan, mihin vuorokauden aikaan tahansa. Pyrin neuvomaan ja opastamaan kasvatteja myös harrastusten pariin, mikäli kiinnostusta harrastamiseen löytyy.

Olet tervetullut tutustumaan meihin ja koiriimme jo ennen pentujen syntymää esimerkiksi näyttelyiden yhteydessä ym. Tulkaa juttelemaan. Kerromme mielellämme rodusta ja omista koiristamme, jotta sinä voit ratkaista, onko bostoninterrieri sinulle sopiva koirarotu ja haluatko pentusi juuri meiltä. Pentueen syntymän jälkeen kotimme rauhoitetaan vierailta ensimmäisten viikkojen ajaksi, jotta narttu voi rauhassa keskittyä pentujensa hoitamiseen.

Puhelimitse en myy pentuja vaan haluan aina tavata pennunostajan perheineen henkilökohtaisesti. Tarvittaessa voimme sopia pennusta varausmaksun, joka on molempia osapuolia sitova.

Pennun tuloon kannattaa valmistautua, kerromme ja autamme sinua. Saat pennun mukana kirjalliset ruokinta-, madotus- ja rokotusohjeet.

Pennun luovutus tapahtuu, kun pentu on 8-viikkoa vanha. Luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton sopimus koiran kaupasta.

Annamme pennun mukaan pentupaketin, jossa on mm. tuttua penturuokaa ja ohjeet pennun hoitoa sekä ruokintaa varten.

Autamme ja opastamme pennun ostajaa. Olemme kiinnostuneet pentujemme hyvinvoinnista ja kehityksestä. Pennunostaja on aina tervetullut kyläilemään meillä!

Pennun hankinta:

Kerron tässä mitä kaikkea pennun hankkimiseen liittyy ja miten pennun hankinta käytännössä etenee.

Yhteydenotto:

Voit ottaa minuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Tosin työni vuoksi toivoisin yhteyden ottoja mieluiten ensin sähköpostitse, sillä työ aikana en valitettavasti pysty puhumaan puhelimessa.

Mieti etukäteen seuraavia asioita:

  • tietoa itsestäsi/perheestäsi
  • koirataustasi, onko sinulla tai perheenjäsenilläsi aiemmin ollut koiraa?
  • rotuvalinta, miten päädyit/päädyitte juuri bostoninterrieriin?
  • odotukset koiran suhteen, onko sinulla mielessä jokin erityinen laji,  jota harrastaisit koiran kanssa?
  • onko sinulla tarpeeksi aikaa? Toisin sanoen pystytkö huolehtimaan pennun ruokailuista & ulkoilutuksista luovutushetkellä? Pentuhan ruokitaan aluksi 3-4 x päivässä & ulkoilutetaan mielellään aina syömisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen
  • sukupuoli

Pennun varaus:

Ennen pentujen syntymää otan vastaan alustavia varauksia, jolloin kirjaan ylös sinun yhteystietosi & toiveesi. Etusijalla ovat harrastavat kodit!

Kun pennut ovat syntyneet otan vastaan varsinaisia varauksia & ilmoitan alustavan varauksen tehneille tilanteen huomioiden toivomuksenne. Samalla voimme sopia ajankohdan, jolloin voitte tulla katsomaan pentuja, yleensä pentujen ollessa noin 4-5 viikkoisia.

Pidän itselläni oikeuden valita pennuille mielestäni sopivat kodit. Kun pennut kehittyvät ja pentujen luonteenpiirteet alkavat tulemaan esille on helpompi tehdä päätöksiä pentujen suhteen minkälaiseen kotiin kukin sopeutuu. Jolloin päätökset pentujen tulevasta kodista tehdään loppuun.

Tullessasi katsomaan pentuja käymme yhdessä läpi, kuinka sinun täytyy valmistautua pennun tuloon; ruokinta, mahdolliset hankinnat, madotukset ja rokotukset.

Pennun luovutus:

Pennut luovutetaan 8-viikon ikäisinä, rekisteröitynä, eläinlääkärin tarkastamina, tunnistusmerkittynä (mikrosiru) ja useampaan kertaan madotettuina. Mukaan saat pennulle kattavan pentupaketin, josta myöhemmin lisätietoa.

Mitä pennun hintaan sisältyy?

Pennun hintaan sisältyy rekisterikirja, tunnistusmerkintä (mikrosiru) ja eläinlääkärintarkastus.

Näiden lisäksi annan pennun mukaan "pentupaketin".

Sopimus koiran kaupasta:

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton ”Sopimus koiran kaupasta” lomake. Liitteenä allekirjoitetaan sopimus, jossa on seuraavat asettamani ehdot:

  • koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin, myyjällä on etuosto-oikeus koiraan.

Liitteen mukaiset ehdot sinun tulee hyväksyä ja niitä myös noudattaa.

Vakuutukset:

Eläinlääkärilaskun loppusumma voi yllättää, siksi suosittelen lämpimästi koiran vakuuttamista. Kotieläinvakuutuksia on monenlaisia, jotkut korvaavat ainoastaan koiran kuoleman, laajemmat myös sairauden- ja tapaturman hoidon sekä kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot. Kannattaa ottaa omasta vakuutusyhtiöstä selvää koiravakuutusehdoista: sen hinta, omavastuu, ikärajoitukset, kattavuus ja mahdollinen suorakorvauspalvelu.

Yhteydenpito kasvattajaan:

Toivon, että pennunostaja pitää minuun yhteyttä jatkossakin, niin hyvien kuin huonojenkin uutisten osalta. Myös valokuvat ovat tervetulleita!

Autan ja neuvon mielelläni pennun hoitoon liittyvissä asioissa, älä epäröi ottaa yhteyttä sinua askarruttavissa asioissa!