Kennel Rocking Stars

Heidi Vallineva

+358 400 870 522

Veikkola, Finland

kennel.rockingstars
@gmail.com

Facebook: Kennel RockingStars

Uusimmat kuvat

wao_me
boston_agi_sm_zara
boston_agi_sm_2016
rock_filmi
wao_rock_puku
wao_rock_panta
wao_pusu
wao_me2

Zara & R0cky uimassa Saarijärvellä

 Bostoninterrieri on ihmisrakas ja ystävällinen seurakoira, joka sopii aktiiviselle ihmiselle, joka jaksaa keksiä koiralleen aktiviteetteja, lenkkeillä ja esimerkiksi harrastaa koiransa kanssa. Vaikka bostoninterrieri nauttiikin läheisyydestä ja myös kainalossa pötköttelystä, ei pelkkä sohvalla makoilu riitä tyydyttämään vilkkaan koiran tarpeita. Aktiivisessa perhe elämässä bostoni menee kyllä mukana, kunhan saa osallista perheen touhuihin. Se, totutatko koirasi käymään pitkillä lenkeillä, vai tyydytäänkö pelaamaan sisällä palloa tai harrastamaan muita aktiviteettejä, onkin sitten tottumuskysymys. Riittävää leluarsenaalia on hyvä pitää kotona, jotta bostonilla on tarpeeksi tekemistä myös silloin kun et itse ole kotona. Mikään kodintuhoaja rotu ei kuitenkaan ole ja bostoni ei myöskään hauku turhasta, joten se sopii siinä mielessäkin hyvin kaupunkikoiraksi. Terrierimäisyys tulee esille leikkiessä ja silloin tällöin pieni itsepäisyys ja ylpeyskin nousevat esille.

Yleisvaikutelma: Bostoninterrieri on vilkas, erittäin älykäs, lyhytkarvainen, lyhytkalloinen, tiivisrakenteinen, lyhythäntäinen ja sopusuhtainen koira. Väriltään se on juovikas (brindle), ns. seal tai musta, aina symmetrisin valkoisin merkein. Pää on suhteessa koiran kokoon; ilme on erittäin älykäs. Runko on neliömäinen, raajat ovat suorat ja voimakkaat sekä tasapainoisesti kulmautuneet, häntä on lyhyt. Mikään piirre ei ole niin korostunut, että koira vaikuttaisi epäsuhtaiselta. Bostoninterrieri antaa päättäväisen, vankan, toimeliaan ja tyylikkään vaikutelman ja se on luonnostaan ryhdikäs.

Turkinhoito: Bostoninterrierin turkki on erittäin helppohoitoinen. Sitä ei tarvitse trimmata eikä nyppiä, eikä lyhyt turkki takkuunnu. Pesu ja irtokarvojen harjaaminen tarpeen vaatiessa riittää turkinhoidoksi. Lisäksi korvia ja mahdollisia ihopoimuja tulee puhdistaa säännöllisesti.

Yleisemmät asiat terveydestä:
Bostoninterrieri on melko terve rotu, mutta silläkin on omat tyyppi vikansa. Bostoninterrieri kuuluu Pevisaan, jossa tutkitaan silmät ja polvet. Rodulla esiintyy myös mm.  kaihia, allergioita ja atopiaa sekä selän nikama muutoksia. Bostonilla esiintyy lyhyestä kuonosta johtuvia eri asteisia hengitysvaikeuksia sekä alentunutta kykyä säädellä kehon lämpöä. Rodulla esiintyy synnytysongelmia ja keisarinleikkaukset ovat yleisiä.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii: Aktiiviselle ja huumorintajuiselle ihmiselle. Bostoninterrieri sopeutuu hyvin myös matkustamaan perheensä mukana, sillä bostonille ei niinkään ole tärkeää olla kotona, vaan olla oman laumansa kanssa yhdessä. Bostonit tulevat pääsääntöisesti hyvin toimeen lasten kanssa.

Tarkempi rotumääritelmä: http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/5343F726-1FAF-4041-8E6D-DF8903298596/0/9bostter.pdf

Rocky & Zara kallioilla metsässä Veikkolassa.

Villi ja Vapaa Pylkönmäellä. *Rocky & Zara*

Zara ja Bostoneiden Agilityn SUOMENMESTARUUS pokaalit 2012